Het hele soepzootje

Het ontstaan van onze planeet en het heelal is geen makkelijke materie. Toch is het iets waar ook jonge kinderen mee bezig zijn. Wanneer is het heelal ontstaan? Wanneer en hoe kwam de mens op aarde? Boeken voor oudere kinderen zijn er genoeg. Het hele soepzootje is het eerste prentenboek dat zich aan deze grote vragen waagt.

Stap voor stap worden de belangrijkste ontwikkelingen uitgelegd: de oerknal, het begin van het leven en de evolutie ervan en tenslotte de opkomst van de mens.

In februari 2018 verscheen dit prentenboek, met prachtige illustraties van Sebastiaan van Doninck bij uitgeverij Gottmer. Het is bekroond met een Vlag en wimpel 2019 door de Griffeljury. Ook is het genomineerd voor de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury 2020.

Onlangs verscheen de Deense vertaling ├łn stor suppedas bij uitgeverij Turbine. De Engelse vertaling It Started with a Big Bang verscheen bij de Canadese uitgever Kids Can Press. Uitgeverij Zeppelin neemt de Noorse uitgave in 2021 op zich. Binnenkort volgt een Chinese uitgave.